Skjetlein VGS > Aktiviteter > ullprosjekt

Ullprosjekt fra sau til designplagg

Den  naturlige skolesekken

Skjetlein videregående skole samarbeider med Selbu spinneri  i prosjektet: "Fra sau til designplagg" som er et tverrfaglig samarbeid mellom linjene Naturbruk og Design og håndverk på videregående skole. Elevene fra begge linjer følger ulla fra sauen til det ferdige plagg, og lærer fra hverandres fagområder om saueraser, ullforedling og design/produksjon av ullplagg. Prosjektet startet høsten 2011 og pågår hele skoleåret.

Elevene  har deltatt i å sanke planter som skal brukest til farging av ull. De har fått informasjon om aktuelle saueraser og sett forskjellige produkter.

Prosjektet er godt i gang og går bra. Skoleprosjektet er utfordrende, for vi jobber tverrfaglig og alle involverte er meget travelt opptatt. Men vi har faktisk holdt tidsplanen! Elevene som er med er en fin gjeng som gjør prosjektet mulig å gjennomføre.

arbeidsøkt på onsdag 26 oktober

På mandag 12 september besøkte klassene Selbu spinneri og strikkemuseet hvor  de fikk se hvordan ullen ble behandlet.

Tirsdag 15 november ble det holdt en ulldag for design og håndverksklassen med farging, spinning og karding.

Lokalavisa Heimdalsnytt har trykket en artikkel om ullprosjektet.

Les mer her