Skjetlein VGS > Aktiviteter > Veldedighet 2016 -prosjekt Rwanda

Veldedighet 2016 -prosjekt Rwanda

Dette er et helt konkret tilbud om å være med på å gjøre verden litt mer rettferdig. Du får muligheten til å gi én dag av egen utdanning til inntekt for andres utdanning. Skjetleins elever og ansatte ønsker at midlene som generes 14. april går til Ku-prosjektet i Rwanda.

Info fra People for people /v Bente Denstad

Som kjent har det vært en stor konflikt mellom stammene Hutu og Tutsi i Rwanda. Dette eskalerte i 1994, da over en million Tutsier ble massakrert av Hutuene. Det finnes også en tredje stamme som heter Twa. Disse trenger nødhjelp. I dag får 25 familier melk hver uke fra kyrne våre. Vi kan melde at barnas helse og allmenntilstand har økt betraktelig! Målet er at de skal bli i stand til å gå på skolen hver dag!

En viktig del av prosjektet er forsoningsarbeid mellom alle de 3 stammene. Når de får kyrne hjem, deler de på melken, og på stell og ansvar for kua.

Kyrne er en blanding mellom lokale og europeiske kyr, og de melker mellom 18-20 liter i døgnet. For hver ku betaler vi ca. 8 - 10.000 kr. Dette er inkludert frakt av kua til farmen, samt medisiner og veterinærutgifter.

Fra møtet elevrådet / rektor

Elevene forplikter seg til å samle inn/jobbe for minst kr. 200.- den 14. april, de som ikke gjør det vil da få fravær denne dagen.

Praktisk informasjon til elever

• Alle tillitselever blir kalt inn til et møte, tirsdag 5. april kl. 13 i auditoriet på SGK (Edward, Stefan)
  • Alle elever prøver å finne en arbeidsplass
  • Tillitseleven administrerer klassens innsats
  1. Oppdaterer listen over arbeidsinnsats
  2. Tar imot penger (cash) og leverer en kvittering til eleven eller tar imot kvitteringer (skjermdump) for betaling i nettbanken
  3. Tillitseleven leverer listen til Edward innen 28. april / Kontaktlærer oppdaterer fravær for OD-dagen.

Bilde - veldedighet 2016

Info fra skolen

Info fra people for people