Kreative Trøndelag
Skjetlein VGS > For Eleven > People for people

People for people

Se film 

”Som kjent har det vært en stor konflikt mellom stammene Hutu og Tutsi i Rwanda.

Dette eskalerte i 1994, da over en million tutsier ble massakrert av Hutuene. Det finnes også en tredje stamme som heter Batwa, Dette er et utdøende pygme-stamme som trenger nødhjelp. I dag får 25 familier fra Batwa-stammen melk hver uke fra kyrne våre. Vi kan melde at barnas helse og allmenn-tilstand er økt betraktelig! Målet er at de skal bli i stand til å gå på skole hver dag!

 

En viktig del av prosjektet er forsoningsarbeid mellom alle de 3 stammene. Når de får kyrne hjem, deler de på melken, og på stell og ansvar for kua.

 

Vi har i dag  8 kyr og en kalv, to av kyrne er drektige. Kyrne er en blanding mellom lokale og europeiske kyr, og kan melke opp til 10-15 liter pr dag med godt stell. 

 

Dette årets innsamlede penger ønsker vi å bruke til:

1. Å flytte fjøset vårt til et område lengre ned på området. Området vårt er veldig bratt, og kyrne slipper da å bruke energi på ”fjellklatring” hver dag. Der nede har de også elva rett ved for drikke.

2. Vi ønsker også å dyrke mer næringsrikt fór til kyrne i området rundt det nye fjøset vi skal bygge. Dette vil få  opp melkeproduksjonen og også bedre helsetilstanden til kyrne.

3. Landet vårt er egnet for kaffe-dyrking og vi har pr i dag ca 4000 kaffeplanter. Ved å ivareta disse, kan vi i løpet av 2 år få inn nok penger til Farmen slik at den kan drive seg selv.

4. To vannoppsamlingstanker for regnvann er også en viktig investering dette året.

Takk til alle som vil bidra!


Utskriftsvennlig versjon