Skjetlein VGS > For Eleven > People for people

People for people

Se film

”Som kjent har det vært en stor konflikt mellom stammene Hutu og Tutsi i Rwanda.

Dette eskalerte i 1994, da over en million tutsier ble massakrert av Hutuene. Det finnes også en tredje stamme som heter Batwa, Dette er et utdøende pygme-stamme som trenger nødhjelp. I dag får 25 familier fra Batwa-stammen melk hver uke fra kyrne våre. Vi kan melde at barnas helse og allmenn-tilstand er økt betraktelig! Målet er at de skal bli i stand til å gå på skole hver dag!

En viktig del av prosjektet er forsoningsarbeid mellom alle de 3 stammene. Når de får kyrne hjem, deler de på melken, og på stell og ansvar for kua.

Vi har i dag  8 kyr og en kalv, to av kyrne er drektige. Kyrne er en blanding mellom lokale og europeiske kyr, og kan melke opp til 10-15 liter pr dag med godt stell.

Dette årets innsamlede penger ønsker vi å bruke til:

1. Å flytte fjøset vårt til et område lengre ned på området. Området vårt er veldig bratt, og kyrne slipper da å bruke energi på ”fjellklatring” hver dag. Der nede har de også elva rett ved for drikke.

2. Vi ønsker også å dyrke mer næringsrikt fór til kyrne i området rundt det nye fjøset vi skal bygge. Dette vil få  opp melkeproduksjonen og også bedre helsetilstanden til kyrne.

3. Landet vårt er egnet for kaffe-dyrking og vi har pr i dag ca 4000 kaffeplanter. Ved å ivareta disse, kan vi i løpet av 2 år få inn nok penger til Farmen slik at den kan drive seg selv.

4. To vannoppsamlingstanker for regnvann er også en viktig investering dette året.

Takk til alle som vil bidra!