Skjetlein VGS > Om oss > Min tid på Skjetlein > Intervju Karin

Intervju Karin

Intervju med Karin Fossbakk:

Skjetlein var helt fantastisk. Årene der var noen av de beste i mitt liv. Liker at det ikke er så stort og dermed et godt miljø, liker dagene med praksis, liker forholdet man får til lærerne og medelevene.

Skoledagene på Skjetlein var bra, ikke for lange, og en passe blanding av fag. De beste dagene var ute i skogen med skogbruk og teknikk. Godt å kunne bruke seg selv litt fysisk i skoledagen, og så var det jo så god stemning.

Det jeg likte best med mitt fordypningsområde var alt det nye jeg fikk prøve. Jeg er ikke akkurat noen "bonde-jente" i utgangspunktet, men når jeg fikk prøve meg som det likte jeg det veldig godt. Faget jeg likte best var skogbruk. Der følte jeg at jeg gjorde noe nyttig, og så ble jeg jo så sliten. Fjøsstell var også en favoritt, og spesielt grisene. Muligheten jeg fikk med å ta ekstra realfag har hjulpet meg i videre studier, og er et stort pluss med Skjetlein. Liker at jeg kan få studiekompetanse uten å ta vanlig og kjedlig allmennfag.

Grunnen til at jeg havnet på landskapsarkitektstudiet var faktisk lærerne på Skjetlein. Mange hadde studert på Ås, og snakket så varmt om skolen der. Derfor gikk jeg inn på UMB sine hjemmesider, å så på de ulike studiene. Derfra igjen kom jeg inn på landskapsarkitekturstudiet. Fra før visste jeg ikke engang hva en landskapsarkitekt gjorde, men med en gang visste jeg at dette ville jeg bli. Var usikker på om jeg kom til å komme inn, da snittet var veldig høyt. Men jeg hadde flaks den gangen, og valget var helt riktig.

En landskapsarkitekt arbeider med utendørs planlegging, utforming og forvaltning. Det kan være alt fra store landskapsanalyser, reguleringsplaner og konsekvensutredninger, og helt ned på detaljprosjektering. Våre omgivelser utendørs.

Å begynne på naturbruk og Skjetlein er helt klart det beste valget jeg har tatt. Jeg fikk studiekompetanse på en morsom måte, og jeg fikk muligheten til å ta fag som ga meg ekstra studiepoeng, som førte til at jeg kom inn på det jeg ønsket. Jeg hadde tre fantastiske år på Skjetlein.