Skjetlein VGS > Om oss > Min tid på Skjetlein > Intervju T

Intervju Truls

Truls Hansen

Intervju med Truls Hansen, student på Høgskolen i Hedmark.

Du har gått naturbruk på Skjetlein videregående skole. Hvordan var det?

Hadde tre kjempefine år, der jeg først gikk to år med jakt, fiske og friluftsliv.  Og siste året med naturforvaltning og studiekompetanse.  Traff mange likesinnede som både vart interessert i jakt og i landbruk som er mine hovedinteresser. Lærte mye interessant og fikk prøvd mye forskjellig.

Hvordan var skoledagene på Skjetlein?

Skoledagene de to første årene bestod av mye praksis, der vi var en dag uka, på disse dagene fikk vi prøvd, småvilt jakt og storvilt jakt, fluefiske, ferskvannsfiske, og hav fiske, vi var i skogen og hogg tømmer. Vi hadde i tillegg til dette dager på skolebenken med teori i matte, norsk og engelsk dette i kombinasjons med praksisfag gjorde at jeg følte at skoledagene var mye mer spennende.

På siste året når jeg gikk naturforvaltning, hadde vi mye mer teori og det var et tyngre faglig skoleår i forhold til de to første årene. Men dette har vist seg senere å være et godt år å ha med seg videre til bachelorgraden.

Hva likte du best innen ditt fordypningsområde?

Det jeg likte aller best innen fordypningsfaget mitt var praksis dager der vi drev med rypejakt og var på fjellet hele dager og jaktet rype, da jeg var så heldig å ha en lærer som var veldig interessert i dette også å så hadde noen helt fantastiske dager i fjellet.

I tillegg så må det være faget teknikk der vi lærte om traktormotorer, elektor og mye annet om maskiner der vi hadde undervisning i klasse rommet og var i verkstedet å så på forskjellige motorer å utstyr. Det var en veldig fin måte å lære på som gjorde faget ekstra interessant.

Nå er du student på Høgskolen i Hedmark. Hvordan havnet du der og hva heter studiet du går?

Jeg havnet på Høgskolen i Hedemark, på Blæstad, etter å ha vært på ei orientering på Skjetlein, som ble holdt av en lærer fra Blæstad. Året etter ble jeg invitert nedover på åpen dag på Blæstad.

Hvilke krav stilles for å komme inn på det studiet du har valgt?

For å begynne på Blæstad kreves det generellstudiekompetanse.

Hva gjør en landbrukstekniker (tittel etter endt utdanning)?

Tittelen etter endt utdanning er Bachelor i Landbruksteknikk.

Hvilke jobber kan du få?

Kan få jobb innen, utvikling, salg, mekanikk, som bonde, lærer, journalist, rådgiver, og mye annet inne landbruk.

Kan du i ettertid si at naturbruk og studietida på Skjetlein var et nyttig valg for deg?

Det å ha med seg tre år på Skjetlein har vært veldig positivt for meg i utdannelsen. Det jeg har lært og drevet med på Skjetlein, gjør at jeg har fått et godt grunnlag å bygge videre på. Det har også skaffet meg mange gode venner og gode minner etter tre år på Skjetlein.